Τελικά αν εξαιρέσουμε τα βιβλία του και τις ομιλίες του, τι άλλο σημαντικό έκανε ο Βλάσης Ρασσιάς; Ποιο είναι αυτό που θα χαράξει το όνομα του για πάντα στην ιστορία; Στην Ελληνική Ιστορία;


Δεν θα παραθέσω κάποια από τις εκπληκτικές ομιλίες του. Κάποιο από τα γεμάτα Ελληνισμό βιβλία του. Κάτι για τον χαρακτήρα του. Μόνο το μεγαλύτερο επίτευγμα του.

Ο Βλάσης δεν επέλεγε ποτέ τον ασφαλή τρόπο για να μιλήσει.
Δεν επέλεξε να είναι απλά ένας ανατρεπτικός συγγραφέας που θα χωνόταν στο μάτι της ρωμαίικης κοινωνία μας.
Δεν προσπάθησε να δημιουργήσει μια παρέα με σκοπό την λατρεία των θεών, εγκλωβισμένη στην γραφικότητα, που θα κοιτούσε στραβά και με έχθρα η ρωμαίικη κοινωνία μας.

Δεν επέλεξε να νομιμοποιήσει μια ομάδα θρησκευτών με ένα γραφικό όνομα, στυλ συλλόγου, που απλά πάλι θα κοίταζε στραβά η ρωμαίικη κοινωνίας μας, όπως κοίταζε τα παιδιά των λουλουδιών του ΄60 ή το οτιδήποτε άλλο παράξενο που έχει δημιουργήσει αυτός ο μοντέρνος κόσμος που προσπαθεί να ελευθερωθεί ακόμα από τον μεσαίωνα του μονοθεϊσμού χωρίς να ξέρει το πως και το γιατί.

Δεν είναι σκοπός μου να μειώσω τον οποιονδήποτε άλλον που κινήθηκε ή που δεν κινήθηκε όπως ο Βλάσης. Καλά έκανε ο οποιοσδήποτε και αγωνίστηκε με τον τρόπο που ήθελε και μπορούσε και μακάρι να ήταν και περισσότεροι. Δεν είναι το θέμα εκεί.

Ο Βλάσης έκανε αυτό που έπρεπε να γίνει και έθεσε τον ίδιο αλλά και αυτό που οργάνωσε, αυτό που ήδη υπήρχε κρυφά, μέσα στα σπουδαιότερα γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας.
Το ότι οι ηθελημένα ή αθέλητα υπνωτισμένοι ακόμα δεν μπορούν να δουν την σπουδαιότητα, δεν αλλάζει και πολλά πράγματα.

Αυτό που ακόμα ζούσε μετά από 17 αιώνες θέλησε να το βγάλει και το έβγαλε στην εντελώς έξω επιφάνεια. Κατάφερε να αναγνωριστεί αυτό που ορίζει τον Έλληνα με το όνομα που κανείς δεν θα μπορούσε να το κατατάξει στην γραφικότητα.
Με ένα όνομα που θα έστεκε απέναντι στο μονοθεϊστικό κατεστημένο ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα για το τι είναι το ένα και τι είναι το άλλο.
Ελληνική Εθνική Θρησκεία.
Ωχ. Τι εννοεί; Την θρησκεία των Ελλήνων; Την θρησκεία του έθνους των Ελλήνων;

Καταλαβαίνω, για πολλούς ακόμα δεν είναι εμφανές το μέγεθος αυτού που κατάφερε.
Το μέγεθος του ονόματος της αναγνώρισης.

Δεν είναι η στιγμή και δεν πρέπει να καθίσω να εξηγήσω τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, αντιμετώπισαν, για χάρη αυτού του ονόματος.
Δεν θα περάσω όπως είπα σε λεπτομέρειες αλλά θα γράψω ότι η θρησκεία θα είχε αναγνωριστεί, πλήρως, 3-4 χρόνια νωρίτερα από το 2017, αν ο Βλάσης, το ΥΣΕΕ, δεχόταν τις πιέσεις και αφαιρούσαν τη λέξη ΕΘΝΙΚΗ από το όνομα.
Και ακόμα νωρίτερα αν απλά την ονόμαζε, παράδειγμα, ΠΕΛΕΚΥΣ, ΘΗΣΕΑΣ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΙ, ΑΡΧΑΙΟ ΚΑΤΙ και άλλα διάφορα.

Θα είχαν αμέσως δώσει πλήρη αναγνώριση στην θρησκεία μας διότι τότε δεν θα αποτελούσε κίνδυνο για τον ντόπιο μονοθεϊσμό. Θα ήταν για την υπνωτισμένη κοινωνία, απλά μια γραφική κατάσταση. Μια παλαβομάρα της εποχής. Ενώ τώρα; Στέκεται απέναντι του ξεκάθαρα. 

Φυσικά δεν είναι μόνο μια νομική νίκη, μια αναγνώριση.
Ο Βλάσης έφτιαξε βάσεις μέσω των παραδεδομένων αλλά και την προσαρμογή των παραδεδομένων στην σημερινή εποχή μας. Την κατέστησε ικανή την θρησκεία μας όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Με ή χωρίς αυτόν.

Όλοι μας τρέμαμε μέσα μας μην συμβεί αυτό που έγινε. Αυτό που αποφάσισαν οι Μοίρες.
Το σοκ ήταν μεγάλο και δεν μας άφηνε στην αρχή να το δούμε αν και γνωρίζαμε ότι είναι τόσο καλά θεμελιωμένο που είναι καταδικασμένο να πάει μόνο μπροστά και χωρίς τον Βλάση. Και όταν γράφω χωρίς τον Βλάση εννοώ την φυσική παρουσία του Βλάση διότι ο Βλάσης ποτέ δεν θα λείπει από αυτό που αυτός θεμελίωσε.

Ο Βλάσης εύκολα πλέον, ιστορικά, θα στέκεται δίπλα σε ονόματα όπως του Πλήθων, Ιουλιανού και όλων των άλλων Ελλήνων αγωνιστών μετά την βίαιη επικράτηση του Μονοθεισμού. 
Σίγουρα για κάποιους αυτά ακούγονται αστεία και υπερβολικά. Ίσως και υβριστικά.
Άκου εκεί να τον βάλω δίπλα στους Ιουλιανό, Πλήθων.
Ξέρω το μέγεθος των παραπάνω ονομάτων και αυτών που έχουν πετύχει.
Σε μερικά χρόνια θα δείξει το πόσο ιστορική ήταν η απόφαση, επιμονή του να αναγνωριστεί με αυτό το όνομα αυτό που ορίζει τον Έλληνα εθνικό.

                           ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
                                                           Ευχαριστώ που με διαβάζετε.
                                                                          ΠΛΗΘΩΝ

Σχόλια