Νεοελληνική κοινωνία, ο μεγαλύτερος αριθμός πασχόντων από το σύνδρομο της Στοκχόλμης.

Τελικά και άλλα βιβλία περιγράφουν το σύνδρομο Στοκχόλμης που βιώνουν οι σημερινοί πιστοί του Μονοθεισμού στη χώρα μας. 

« Το Πηδάλιον διατηρείται από την επίσημη εκκλησία και στις μέρες μας εν ισχύ. Δεν μπορεί όμως κάποιος να μη σχολιάσει τη διάσταση των απόψεών του περί ηθικής με εκείνες που έχουν επικρατήσει από την ίδια την κοινωνική εξέλιξη μεταξύ των ορθοδόξων πιστών του 21ου αιώνα. Διάσταση τέτοια ώστε προκειμένου να επιβιώσει στο σήμερα ο σημερινός πιστός η πρέπει να το αγνοήσει ως ηθικό καθοδηγητή ή να βυθιστεί μέσα στις τύψεις για το πόσο αμαρτωλός είναι.»

σελ. 11  «ΠΗΔΑΛΙΟΝ Περί Μαλακίας, Αρσενοκοιτίας, Μοιχείας, Αιμομιξίας και Πορνείας», ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ

Να θυμίσω ότι αυτός που θα το αγνοήσει το πηδάλιο αυτομάτως δεν είναι και Ορθόδοξος.  Εκτός αν δεν ισχύουν όλα αυτά που αναφέρουν οι ιερές σύνοδοι για αυτό το βιβλίο.

Μια Πίστη δεν μπορεί να εξελιχθεί διότι ακυρώνει τον εαυτό της. Δηλαδή την πίστη ότι αυτά που είναι γραμμένα στα Ιερά βιβλία της είναι θεόπνευστα και άρα αδιαμφισβήτητα.  Τι γίνεται λοιπόν σήμερα; 

Αυτό ακριβώς που προσπαθώ να αναλύσω και στο βιβλίο μου «Πώς ανακάλυψα ποιος είμαι». Σχεδόν το σύνολο των σημερινών πιστών δεν επιθυμεί την θρησκεία που ακολουθεί, διαφωνεί με την θρησκεία που πιστεύει. 

Αλλά επειδή είναι δέσμιος του συνδρόμου της Στοκχόλμης που τον ελέγχει, αλλάζει την θρησκεία του στο μυαλό του, δηλαδή γίνεται αιρετικός, για να μπορέσει να την ακολουθεί χωρίς να νιώθει άσχημα. 

Μιλάμε δηλαδή για μια αθέλητη υποκρισία όπου επειδή είναι αθέλητη δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από τον πάσχοντα αυτού του συνδρόμου. 

Τα παραδείγματα αμέτρητα. 

Όμορφη κοπέλα, στολισμένη, ερωτεύσιμη, μορφωμένη, με άποψη, που διαβάζει αστρολογία, κάνει γιόγκα, φορά παντελόνι, κόβει τα μαλλιά της, μπορώ να γράφω πολύ ώρα, και την ίδια στιγμή δηλώνει ότι είναι Χριστιανή. 

Μπορεί να το κάνει επειδή το σύνδρομο της Στοκχόλμης βάζει στο μυαλό της πράγματα που δικαιολογούν τον δεσμώτη της, ότι παράδειγμα δεν έχουν σημασία όλα αυτά για να είναι κανείς χριστιανός και ειδικά Ορθόδοξος. 

Και ενισχύεται αυτό στο μυαλό της διότι τα γραφεία δημοσίων σχέσεων της εκκλησίας, δημόσια, θα υποστηρίξουν την θέση της για να μην χαλάσει η σούπα και φύγουν όλοι τρέχοντας από αυτή την θρησκεία που τους απαγορεύει στην πραγματικότητα όλα τα παραπάνω που πράττει η κοπέλα στο παράδειγμα.   

Σχόλια