Ας μιλήσουμε σοβαρά. Η Ορθοδοξία έχει δικαίωμα να λέει ότι η μετάληψη δεν μεταδίδει οποιαδήποτε ασθένεια! Το υπουργείο όμως πρέπει να ζητά την γνώμη της; Αποκαρδιωτική δήλωση υπουργού σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ. Δείτε:

Η εκκλησία έχει το δικαίωμα να μεταδίδει την πίστη της. Είναι λογικότατο και είναι δικαίωμα της να λέει ότι η μετάληψη δεν μεταδίδει ασθένειες και ότι θεραπεύει.
Για όλους τους ανθρώπους που έχουν ανοιχτή και ενεργή την αντίληψη τους όλα αυτά είναι παραμύθια αλλά είναι αναμφισβήτητο δικαίωμα αυτών που τα πιστεύουν να τα πιστεύουν. 

Θα ήταν υποκρισία να βγει και να πει  η εκκλησία ότι η μετάληψη μεταδίδει ασθένειες.
Υποκριτές και κακοί ιερείς της Ορθοδοξίας είναι αυτοί που χρησιμοποιούν την λογική τους και όχι την πίστη τους και βγαίνουν και μας λένε ότι οι ευπαθείς ομάδες καλό θα ήταν να μην πηγαίνουν στις εκκλησίες για λίγο καιρό.
Όπως έκανε και η επίσημη ανακοίνωση της ιεράς συνόδου για τον κορονοιό.
Υποκρίνονται διότι έτσι τους όρισαν τα γραφεία των δημοσίων σχέσεων τους για να μην χάσουν πιστούς.

Φυσικά υπάρχει διπλή υποκρισία εδώ διότι θα έπρεπε να προτρέπουν τις ευπαθείς ομάδες να πάνε για θεία μετάληψη διότι όπως μας λένε η θεία μετάληψη θεραπεύει και άρα θα την είχαν μεγαλύτερη ανάγκη οι ευπαθείς ομάδες.

Είναι εγκλωβισμός να καθόμαστε να ασχολούμαστε για το τι λέει η αφύσικη θρησκεία, η αίρεση του Ιουδαισμού.

Είναι δικαίωμα τους να λένε ότι θέλουν.

Το πρόβλημα είναι με την πολιτεία που τους δίνει το δικαίωμα να παίρνουν αποφάσεις και αυτό μας δείχνει το πόσο θεοκρατικό κράτος είμαστε.

Σοκαρίστηκα, όχι πως δεν το περίμενα, όταν στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ, στις 11-3-2020 ρώτησε δημοσιογράφος την Υπουργό: <<Κλείσατε τα σχολεία. Με την εκκλησία;>> και αυτή για απάντηση έδωσε την απόφαση της ιεράς συνόδου και όχι κάποια απόφαση του υπουργείου. 

Είπε ότι το θέμα αφήνεται στη προσωπική συνείδηση του καθενός για το αν αποφασίσει να πάει στην εκκλησία. Γιατί άραγε δεν είπε το ίδιο και για τα καρναβάλια ή για τα σχολεία ή και για όλα τα άλλα; Γιατί δηλαδή με το ίδιο σκεπτικό να μην αποφασίσω εγώ και η συνείδηση μου για το αν θα στείλω το παιδί μου στο σχολείο αλλά ισχύει η προσωπική συνείδηση μόνο για την εκκλησία;
Στο 8:30 του βίντεο από το κανάλι.
https://www.antenna.gr/watch/1363301/niki-kerameos-kalimera-ellada-11-03-2020

Η εκκλησία μπορεί και έχει το δικαίωμα να λέει ότι θέλει αλλά σε περιπτώσεις δημόσιας υγείας αποφασίζει το Υπουργείο και δεν θα έπρεπε να λαμβάνει ούτε κατά το ελάχιστο την γνώμη της.
Το αν θα πάνε οι πιστοί στις εκκλησίες σε περίπτωση κινδύνου πανδημίας είναι απόφαση του κράτους και όχι της εκκλησίας ή των πιστών. Αρέσει δεν αρέσει.

Η μαύρη πανώλη το 1347 - 1451 σκότωσε 25 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη. Τα θύματα θα ήταν πιθανότατα λιγότερα από τα μισά αν δεν είχαν την συνήθεια να στοιβάζονται στις εκκλησίες για να τους σώσει ο Γιαχβέ ή ιεχωβά.

Δεν είναι θέμα πολιτικών κομμάτων, έχω δηλώσει αρκετές φορές ότι δεν υπάρχει κανένα ελληνικό πολιτικό κόμμα, αλλά παρουσιάζονται κάποια άτομα που είναι άξια αναφοράς.
Νομίζω ότι η παρακάτω δήλωση είναι ίσως η μοναδική στο σωστό επίπεδο σχέσης κράτους εκκλησίας και νομίζω ότι δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο από τότε.
Επειδή ξέρω ότι στο ίντερνετ όλοι βιάζονται, το ζουμί είναι στο 1:30.

Κανείς νομίζω ως τώρα δεν τόλμησε να θέσει ξανά τόσο ξεκάθαρα στην Ελλάδα ότι η εκκλησία λειτουργεί στην Ελλάδα μόνο και μόνο επειδή το εγκρίνει το κράτος.
Η θρασύτητα απάντηση του ανθέλληνα Χριστόδουλου μας δείχνει ποιος τελικά έκανε κουμάντο τότε αλλά και τώρα.

        

Ευχαριστώ που με διαβάζετε.
ΠΛΗΘΩΝ Τ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Σχόλια